Gelecek Aylara ait Giderler 180-280 Dağılımını Ay Ay ve Geçici Dönemlerine Göre Hesaplamak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Gelecek Aylara ait Giderler 180-280 Dağılımını Ay Ay ve Dönem Dönem Hesaplamak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı
Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

Gelecek Aylara ait Giderler 180-280 Dağılımını Ay Ay ve Geçici Dönemlerine Göre Hesaplamak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı. İlgili Excel Tablosunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Değerli Meslektaşlarım;

Malumunuz Muhasebenin Temel Kavramlarından Dönemsellik ilkesi , işletmenin sürekli olması nedeniyle sınırsız kabul edilen ömrünün, belli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının diğer dönemlerden bağımsız olarak saptanmasını ifade etmektedir.
Tek Düzen Muhasebe Hesap Planımızda ise bu dönemsellik kavramı gereği iki onemli hesaptan biri 180 Gelecek Aylara Ait Giderler Hesabı, diğeri ise 280 Gelecek Yıllara ait Giderler Hesabıdır.
180- Gelecek aylara ait giderler : Bir yıldan kısa süreye ait kısımlarının izlenmesi amacıyla kullanılan hesaptır.

280 GELECEK YILLARA AİT GİDERLER HESABI ise: Gelecek yıllara ait olduğu için, çalışılan dönemdeki hesaplara kaydedilmemesi gereken giderleri izlemek için kullanılır.

Birkaç örnek vermek gerekirse : Herkesin karşılaştığı Araç Kaskoları, All Risk Sigortaları, 2 Yıllık Kariyer.net aboneliği vs vs uzatılabilinir 🙂

Bu bilgiler ışığında 180 ve 280 hesapları çalıştırırken hesaplamayı dikkatli bir şekilde yapıp ilgili ay ya da geçici dönemlerinde fazla ya da eksik giderleştirmemek için gün hesapları yapılıyor ve ona göre 180-280 Hesaplarımıza kayıtları yapıyoruz.

Bunu yaparken bundan sonra hayatınızı kolaylaştıracak ekli excel tablosuna sadece tutarı işlemin başlangıç gününü ve bitiş gününü yazdığınızda tablo size ay ay ve geçici dönemlerine göre ayrımları yaparak aşağıya dağıtacak ve bunu döktürerek kaydınızı buna göre yapabilir ve kaydın altına bu çıktıyı rahatlıkla ekleyebilir. Döküm alırken bizi anarak bir teşekkür edebilir dualarınızda yer verebilirsiniz. Aman iyi ki bi tablo yapmışsın hemen menfaat ilişkisine girdin yok teşekkür yok dua seninle mi ugrasacağız diyenler de olabilir hiç sorun değil canınız sağolsun 🙂 🙂

EXCEL DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ MAVİ LİNKE TIKLAYINIZ!
180 – 280 Hesaplara Dağılım Yapacak olan Excel Tablosunu indirmek için Tıklayınız!

Saygı ve Sevgilerimle

S.M.Mali Müşavir

Serkan ATASOY
https://www.facebook.com/serkantavsan

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerikGünlük veya Haftalık Kiralanan Dairelerin Vergilendirilmesi, Kimlik Bildirme ve Tevsik Zorunluluğu
Sonraki İçerikHafta Sonu ve Resmi Tatil’de İşe Giren İşçilerin İşe Giriş Bildirgeleri Ne Zaman Verilir?
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy

Comments are closed.