Bu Tanımlamayı 1 Kere Yapın Rapor Paranız (is göremezlik ödeneginiz) Hesabınıza Yatsın

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

Bu Tanımlamayı 1 Kere Yapın Rapor Paranız
(İş Göremezlik Ödeneginiz) Hesabınıza Yatsın

Değerli Muhasebe Bilenler Topluluğu Takipçileri;
Gerek Meslektaşlarımızdan, Gerek aile bireyleri, gerek sülalenin geri kalanı ve konu komşu kim varsa Muhasebeci, Mali Müşavir, Bordro, İnsan Kaynakları sorumlusu vb. olduğunu biliyorsa kaçınılmaz sorulardandır “Sen Bilin Rapor Paramı Nerden Alacam ben” 🙂
Sizleri bu külfetten kurtarmak ve bana gelen sorulara da bir link ile yanıt vermek için adım adım neler yapılacağını yazmış bulunmaktayım.

Öncelikle Şunu söyleyerek başlayayım bu tanımlamayı yapmazsanız da paranızı PTT Şubelerinden alma şansınız var. Tabi bunun için harcayacağınız ekstra zaman efor ve yatıp yatmadığını kontrol etme şansınız olmadığı için paranızı çekmeye gittiğinizde eliniz boş dönme olasılığınız da mümkün 🙂 ama aşağıda anlatacağım ve ortalama 1 dk süren tanımlamayı e devlet aracılığıyla yaptığınız takdirde ilgili bedel hesabınıza yatacağı için bu işlem için ekstra efor sarf etmenize de gerek kalmayacağı gibi (Umarım ihtiyacınız olmaz ama) bundan sonraki iş görememezlik raporlarında (Rapor Paralarında) da bu seçtiğiniz hesaba paranız ödenecektir. İstediğiniz takdirde bu adımları kullanarak hesapları da değiştirebilirsiniz. Aşağıda bunu da göreceksiniz…

O Zaman Başlıyorum 🙂 Ekran Ekran bunu sizlere anlatacağım böylece yukarıda bahsettiğim akraba, eş, dost, konu komşu da rahatlıkla anlayacak ve sizleri yormayacaklardır 🙂

Yemek tarifi verirken yazarlarya ihtiyac listesi diye hep imrenmişimdir onlara o zaman bende öyle başlayayım 🙂
İşte bunu yapabilmek için İhtiyac listeniz:)

1- E Devlet Şifresi
2- İnternete girebilen bir araç (Bilgisayar olup, cep telefonu olur, tablet olur burada seçimlik hakkınız var 🙂 )
3- İnternet 🙂 şart tabi 🙂
4- Elektrik ya da %10 dan yukarı Şarj 🙂

Yukarıdaki 4 şeye sahipseniz şimdi ekran ekran ne yapacağınızı anlatmaya başlıyorum.

Rapor Parası (İş Göremezlik Raporı Ödeneği) Banka Tanımlama için Tıklayınız!

Yukarıdaki linke tıkladığınızda E Devlet Kimlik Doğrulama Ekranı ile karşılaşacaksınız. Buraya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı ve E devlet şifrenizi girdiğinizde sizi otomatik olarak tanımlama ekranına yönlendirecek ama diyelim ki bu linki unuttunuz ya değişti o zaman ne yapacaksınız oradan ilerleyelim sonra da tanımlama ekranına geçelim.

İlgili Link ve Şifre işlemlerinden sonra e devlet sizi buraya yönlendirecektir.

Gördüğünüz üzere daha önce tanımlanmış bir hesap yok. Üstte işaretli bölümde Yeni Hesap Tanımlama bölümüne tıklayarak tanımlama işlemine başlayabiliriz.

Yeni Hesap Tanımlama bölümüne tıkladığınızda aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız.

Gördüğünüz üzere Banka ve Sorgulama Bölümü yer alıyor. Tıkladığınızda listede olan bankalardan hesabınızın olduğu ve yatmasını istediğiniz bankayı seçip (Tabi ki şuan halihazırda olan alternatiflerden birini seçmeniz gerekiyor zamanla artacaktır) sorgula dediğinizde o bankadaki tüm hesaplarınızın listesi gelecek. Aşağıdaki gibi…

Gördüğünüz gibi Garanti Bankası Seçildiğinde bu bankada kaç hesabınız varsa hepsinin listesi dökülmeltedir.

Bu hesaplardan hangisi aktif ise ve hangisini kullanıyorsanız hesap seç bölümünden onu seçerek devam ediyoruz….

Hesabı da yukarıdaki gibi seçtip devam et dedikten sonra Cep Telefonu ve Mail doğrulama ekranı ile karşı karşıya kalacaksınız.

Mail ve telefonunuzu doğruladıktan sonra devam edebilirsiniz…

Gördüğünüz gibi 6 ekran ve toplamda 1 dakikanızı alacak bir süreç. Bunu yapmak varken PTT Şubelerinde zaman harcamaya, acaba geldi mi gelmedi mi gitsem alabilir miyim mesai saatleri neydi, sıra var mıydı düşüncelerini bertaraf edip internet bankacılığından gelip gelmediğini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

BİR ÖNERİM DAHA VAR BU YAZININ BURASINA KADAR GELDİYSENİZ HIZLICA BU ADIMLARI YAPARAK HESABINIZI TANIMLAMANIZI ÖNERİRİM. BUNDAN SONRAKİ OLASI RAPORLARDA BUNUNLA UĞRAŞMANIZA GEREK KALMAZ…

Kontrol etmek için de Hesap Tanımlama Geçmişini kullanabilir, hata var ise Hesap bilgileri Güncelle bölümünden güncellemenizi kolaylıkla yapabilirsiniz…

Link Kullanmadan E Devlet içinden de bu işlemi aşağıda görüldüğü üzere iki şekilde yapabilirsiniz…

Son bir konuya daha değinerek konuyu kapatayım. Gelen yogun sorulardan birkaçı da
– Rapor param ne kadar yatmıştır?
– Bankaya yatan ile gelen aynı mıdır?
– Ben bunu bir yerden kontrol edebilir miyim?

4A/4B işgöremezlik Ödemesi Görme dediğnizde aşağıdaki ekran size geçmiş raporlarınızı, rapor başlangıç ve bitiş tarihlerini Ödemenin Durumunu ve Bankaya gönderilme tarihini gösterecektir.
Son dönemlerde rapor alıp ödenen ve ödenmeyeni görünen bir arkadaşımdan rica ettim onun ekranını kullandık 🙂 Gördüğünüz üzere biri ödenmiş diğeri de Bankaya gönderilmiş bu detayları rahatlıkla görebilirsiniz…

Rapor Parası (İş Göremezlik Ödeneği Konusunda) gelen sorulara bu link ile yanıt verelim işimize gücümüze bakalım 🙂
Bu linki paylaşarak insanları PTT de sıra beklemek yerine banka hesabına ödeneğin gelmesini sağlayabilirsiniz. Emeği ben verdim paylaşması da sizden olsun 🙂
(30.09.2018)

Sevgi ve Saygılarımla;
Mali Müşavir
Serkan ATASOY

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerikHesap Planı İngilizcesi (300-309 Arası)
Sonraki İçerikDovize Endeksli Sozlesmelerde Turk Lirasına Donuste Usul Hk
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy