Yarım Gün Çalışanlar SGK Sisteminde Hangi Kod ile Bildirilecek

Eksik Gunler İcine Yarim Gun Secenegi Eklendi
Eksik Gunler İcine Yarim Gun Secenegi Eklendi
Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

Sigortalı Eksik Gün Nedenlerine Yarım Gün Çalışma Ödeneği Eklendi.

Bilindiği üzere 10.02.2016 tarih ve 29620 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı Kanun ile 4857 sayılı İş Kanunu’nun 74’üncü maddesinde değişiklik yapılarak  ”kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere istekleri hâlinde birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin” verileceği düzenlenmiştir. Ayrıca aynı Kanun ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na ek 5’inci madde eklenerek bu izinden yararlanan kişilere belli şartlar dahilinde yarım çalışma ödeneği verileceği düzenlenmiştir.
Söz konusu haftalık çalışma süresinin yarısı kadar olan ücretsiz izin hakkından yararlanan sigortalıların ay içerisindeki eksik günlerinin hangi kodla bildirileceği bilinmemekteydi. Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu E-Bildirge sisteminde eksik gün nedenlerine ”23- Yarım Çalışma Ödeneği” ni eklemiştir. Dolayısıyla işverenler, bu haktan yararlanan sigortalılarının ay içerisindeki eksik günlerini ilgili eksik gün koduyla bildirebileceklerdir.

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerikSon Değişikliklerle SGK Uygulamalarını Canlı Olarak Bu Linkten İzleyebilirsiniz…
Sonraki İçerikESNAF AHİLİK SANDIĞI İLE ESNAFA İŞSİZLİK MAAŞI ALMA YOLU AÇILDI İSTE ŞARTLARI
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy