İşyerlerinin kredi kartından tahsilat yapabilmelerini sağlayan bir POS yazılımıdır. Bir siteden alışveriş yapan müşteri, kredi kartı bilgilerini sitenin formuna girdikten sonra, bu bilgiler internet üzerinden güvenli bir şekilde bankaya ulaşır ve provizyon alınır. Bu yazılım provizyonun güvenli bir şekilde alınmasını sağlar, yani internet üzerinden transfer edilen bilgilerin 3. kişilerin ellerine geçmesini önlemek için kullanılan SSL şifreleme tekniğine uyumlu çalışmaktadır. Banka, siteden alışveriş yapan kişilerin yaptığı, daha önce provizyonu alınmış işlemlerin alışveriş tutarlarını kredi kartı limitlerinden düşerek üye işyerinin banka hesabına geçirilmesini sağlar. Ülkemizde faaliyet gösteren bankalara ait sanal poslar, sanal pos sağlayıcıları ve yurt dışı ödeme sistemleri ile yapılan anlaşmalar ile ülkemizden yurt dışına satış yapan firmalar kolayca e-ihracat ödeme yöntemlerinden yararlanabilmekte ve ürün tahsilatlarını gerçekleştirebilmektedir.
SANAL POS BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER
Eğer şahıs şirketine ya da ortaklı bir şirkete sahipseniz sanal POS için gereken evraklar:
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Vergi levhası,
Ortaklık sözleşmesi,
İmza sirküleri.
Eğer ticari ortaklı bir şirkete sahipseniz sanal POS için gereken evraklar:
Vergi levhası,
Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
İmza sirküleri.
ve bunların dışında birkaç farklı belge her banka tarafından başvuru sırasında isteniyor. Tam liste bankaların web sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Başvuru konusunda istenen belgelerden daha çok önem taşıyan bazı konular var.
– İnternet üzerinde iş yapan bir şirketin sanal POS edinmesi hemen kolay olmayabilir.
-Bankalar sanal posa başvuruda bulunan firmaların kötü amaçlı kullanıp kullamayacagını incelenir.
– Sanal POS’un kullanılacağı web sitesindeki tüm bağlantıların sağlıklı çalıştığı, sitede yer alan logo ve markalarla ilgili hukuki problemler bulunmadığı, ürün teslimatına ilişkin bilgilerin açıkça yer aldığı, ürünlerin Türkiye’de geçerli olan kanunlara uygunluğu, iletişim bilgilerinin açıkça yer alması gibi konularda sakıncası olup olamadığı incelenir.
SANAL POS NASIL KULLANILIR?
Başvurunuzu yapıp sanal POS sahibi olduktan sonra geriye kurulum ve kullanım aşaması kalıyor. E-ticaret sitenizden satış yapabilmeniz için sanal POS entegrasyon gerekiyor. Bu entegrasyon sayesinde e-ticaret siteniz sanal POS sistemi ile iletişim kuruyor ve müşterinin kartından bakiyenin size aktarımını sağlıyor.
Sanal POS’a dair işleyiş süreci oldukça kolaydır.. Müşteri, ödeme ekranına kart bilgilerini girdikten ve sözleşme metinlerini onayladıktan sonra ödeme onayı veriyor. 3D Secure sistemi ile yapılan ödemelerde müşteriye onay kodu gönderiliyor ve müşteri bu kod ile gerekli ödeme onayını vermiş oluyor. Böylece müşteri hesabından düşen bakiye, alıcı hesabına ulaşıyor.
SANAL POS KULLANAN FİRMALARIN AVANTAJLARI
1-7/24 ödeme imkanı:Sanal POS’a dair işlemler internet üzerinden gerçekleştiği için ödeme günün her saati yapılabilir. İşletmeler, internet erişimi olan her yerden online tahsilat gerçekleştirme imkanına sahiptir.
2-Güvenli ve hızlı bir ödeme sistemi:Sanal POS kullanımı güvenlik sertifikası ile mümkün olduğundan ve bankaların gelişmiş güvenlik önlemleri sayesinde ödeme işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. Bu durum, müşterilerin güvenli alış veriş yapımını kolaylaştırdığı i için firmalarımıza daha fazla müşteri pörtföyü kazandırmaktadır.
3-Kolay raporlama ve takip:Sanal POS kullandığınızda sipariş bilgileri, işlemlere ait detaylar gibi bilgileri rahatlıkla raporlayabilirsiniz.
SANAL POS BAŞVURUNDA BANKALARIN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
1-Firmanın web sayfası erişilebilir, sitedeki ödeme adımları çalışıyor olmalıdır.
2-Firma, sanal mağazasında güvenli alışveriş ortamını sağlamak için yetkili kuruluşlardan geçerli SSL sertifikası almalıdır.
3-Ödeme sayfasında kredi kartı ile ödeme seçeneği yer almalıdır.
4-Web sitesi ve ödeme sayfasında ilgili banka logoları bulunmalıdır.
5-Web sayfasında ürün kataloğu ve alışveriş sepeti bulunmalıdır.
6-Firma sanal mağazasında, tüketiciye garanti, iade ve iptal hakkındaki şirket prensiplerini açık ve net olarak belirtmelidir.
7-Web sayfasında “gizlilik taahhüdü ve güvenlik politikası” ile ilgili yazılı içerikler yer almalıdır.
8-Web sayfasında ürün teslimatına ilişkin bilgiler yer almalıdır.
9-Web sayfasında firmanın adı, açık adresi, sabit telefon ve fax numaraları, e-posta adresi gibi tüm iletişim bilgileri doğru ve güncel olarak yer almalıdır.
10-Firma döviz ile satış yapacaksa web sayfasında satış kurunu göstermelidir.
11-Firma, faaliyet alanına göre yetkili kurumlardan aldığı evrakları başvuru esnasında iletmelidir.
Firma, sanal mağazasında hukuka aykırı olan ya da banka ilkeleri ile ters düşen ürün satışı yapılmama şartı aranmaktadır.
PAYTR SANAL POS
PayTR sanal pos ile ödemelerinizi aynı gün almaya başlayabilirsiniz. Web sitelerinize kolayca entegre edebilirsiniz.
PayTR sanal POS ile aldığınız ödemeler ertesi gün banka hesabınıza gönderilmektedir
İYZİCO SANAL POS
İyzico yeni nesil bir ödeme sistemidir. İyzico internette güvenli alışveriş yapabilmek açısından şirket ve kullanıcılara yönelik bir altyapı ve hizmet sunan bir şirkettir.
Saygılarımla;
MALİ MÜŞAVİR
HİLAL BİLADA