1 Ağustos Tarihinde Twitter’da Gerçekleştireceğimiz #Kotagelsin Etiketi Hakkında Lüzum Üzerine;
www.twitter.com/muhasebebt
www.twitter.com/serkan_tavsan
Dostlar biliyorsunuz bundan sonra her ay en az 1 en fazla 2 tweet etkinliği yaparak mesleki konuları ülke gündemine ulaştırmaya çalışacağız.
Bu ay ki ilk konumuz Kota. Öncelikle herkesin görüşüne saygım sonsuz ve burada meslektaşlar arası beyin fırtınası dedikleri şeyi yapıyoruz. Bu Mucadelede olmak zorunda değilsiniz. Zaten talep eden 1 Agustosta tweet atar etmeyen atmaz bu kadar basit.
Kota Konusuna dönersek öncelikle dost acı söyler Kendimizi kandırmayalım 🙂
Bakın Mali Müşavirler Tüccar Değil, Serbest Meslek erbaplarıdırlar. Yaptığı her işin içinde olması gereken Mesleki Özen ve Titizlik içerisinde iş yapmak zorunda olan ve mesleki özen ve titizliği kendisi uygulamak zorunda olan kişilerdir. Personellerimiz yardımcı arkadaşlardan tabi ki yardım alabiliriz ama bunu kontrol etmek bizim mesleki görevimiz, her şeyi geçin bu ülke için boynumuzun borcudur. Bu Kaşeler bu mühürler bize bu nedenler veriliyor. Personele ver şifreyi yazlığa git 4 ay gelme işlerle ilgilenme parayı bankada gör yüzmeye devam et işi değil bu
Tekrarliyorum bu iş tüccarlık işi değildir. Akademik bir örgütün akademik mesleğini icra eden ve attığı her imzada, çıkarılan ya da çıkarılmayan her vergide tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bir meslek bu.
Şunu da tekrarlıyorum. Geçiş sürecinde müktesep hak diye kademeli geçiş ile 5-10 yıl süre ile mükelleflerin sayısı korunabilinir ya da şuan ki mükellef sayısında 100 lü rakamlar olanlar için büyük kayıplar olmadan yumusak bir geçiş sağlanabilinir ama kimse tutup da bana 200 müşteri benim hakkım ben mesleki özen ve titizlik içerisinde hepsini yapar tüm beyannameleri kendim imzalar kontrol ederim diyerek kendini kandırmasın. Açsın 3568 sayılı kanunda bize verilen yetkinin karşılığına bir daha baksın. Tekrarlıyorum biz tüccar değiliz yetemediği mükellefin defterini elemanına tutturup iş yürütüp hiç bir şeyine karışmadan bu işi kimse yapamaz. Yapmamalı…
Kaldı ki tüm samimiyetimle söylüyorum 70-100 müşterili iki örnek üzerinden gittik yarıya yakın müşteri ile aynı geliri daha huzurlu ve daha işlerine hakim şekilde gerçekleştirebileceğini gördük. Mükellef de Mükellef Mükellef de Mükellef yahu bunun sonu yok 🙂
Yani Tek Mali Müşavir 100 Müşteriyi kim kime anlatabilir yani Maliye bu mühürleri kaşeleri bize alın şifreyi personele verin takılsın diye mi verdi yapmayın Allah aşkına. Aynı kazanç, daha az müşteri, daha az risk. Hedef bu olmalı neden kendimizi daha cok sıkıntının içine sokalım? Neden bataklığa doğru gidiyor bu meslek de refaha ulaşmak daha rahat ortamda aynı paraları kazanmaya bu kadar direnç gösteriyor.
Tabi sözüm 150-200 müşteri üstü olanlara değil. Geçiş süreci sonrası eninde sonunda burada maddi kayıp yaşayacaklardır 🙂
Zaten onun da para ile ilgili bir endişesi kalmamıştır o da idare etsin artık
)))))))))))))))
Unutmayın Biz bir aileyiz ve Her konuda anlaşmak zorunda da değiliz. Kimsenin de kimsenin defterinde gözü yok. Bunu şuan en rahat ben söyleyebilirim. Kimin ne defterinin olduğu umurumda değil ama mesleğe girişte bir düzen, mesleğin içinde bir düzen olmadığı sürece bu işin geleceğinden kimse bahsetmesin bu kadar da net…
1 Agustostaki Kota Tweet etkinliğine kota gelsin diyenler yine #kotagelsin diyerek Kotanın gelmemesi gerektiğini savunabilir (twitter da olduğu gibi) ya da sessiz kalabilir. Herkesin kendi tercihidir. Biz kimi ne için zorlamışız 🙂 o kadar konu var diğerinde dahil olursunuz hepsi bu
Sevgiler…
Mali Müşavir
Serkan ATASOY