Muhtasar Beyanname Değişikliği ile Gelen Yeni Ünite Kodu İşyeri Kodu ve alt işveren kodları Hk.

MUH Kodlu Muhtasar Beyannamesine İlişkin Duyuru
Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

MUH Kodlu Muhtasar Beyannamesine İlişkin Duyuru

Muhasebe Bilenler Topluluğu’nun Değerli Üyeleri;
Bilindiği üzere 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle MUH kodlu muhtasar beyannamenin işyeri bilgileri ekinde, işyeri sicil numarasının daha doğru ve standart bir şekilde yazılabilmesi için değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik nedeniyle yeni oluşturulan alanlara yazılacak bilgiler konusunda tereddüt oluştuğu anlaşılmıştır.

Daha önceki versiyonlarda “SGK İşyeri Numarası” adı altında tek alanda girişi yapılan işyeri sicil numarası Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına uygun olarak bölümlere ayrılmıştır. Beyannamede istenilen alanların açıklaması aşağıdaki şekildedir.

Yeni Ünite Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 6. ve 7. Karakterleridir.
Eski Ünite Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 8. ve 9. Karakterleridir.
İşyeri Sıra Numarası: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 10-16. karakterleridir.
Alt İşveren Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 24-26. karakterleridir.

SGK işyeri sicil numarası bulunmayanlar için:

Yeni Ünite Kodu: 01
Eski Ünite Kodu: 01
İşyeri Sıra Numarası: 1111111
Alt İşveren Kodu: 111

Yani yeni bir giriş alanı doğmuş oldu ama yapılması gerekenler neyse ki yukarıdaki gibi basit…

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerikTÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI
Sonraki İçerikSERBEST MESLEK ERBABININ KİRALAMIŞ OLDUĞU İŞYERİNE YAPTIRDIĞI MASRAFLARIN AMORTİSMAN AYIRMAK SURETİYLE HASILATTAN İNDİRİLİP İNDİRİLMEYECEĞİ?
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy