Turmob Kart Başvurusu için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Turmob Kart Almak için Yapılması Gerekenler
Turmob Kart Almak için Yapılması Gerekenler
Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

Muhasebe Bilenler Topluluğu’nun Değerli Üyeleri;

Yıllardır Dillendirdiğimiz ve Baronun yıllardır yaptığı ama bir türlü organize olup gerçekleştiremediğimiz Turmob Kart Projesi aldığım duyumlara göre Nihayet bitmişti ancak Kartlar nasıl alınacak direkt gönderilecek mi bir başvuru olacak mı düşünceleri arasında bugün itibariyle bir başvuru ekranının açıldığını gördüm.

PEKİ BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK ve NELERE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR:
Aslında görüşmelerim sonucunda biyometrik fotograf ile basvurulacağı belirtildi ve oyle başvurdum ancak diğer bilgiler zaten sistemden otomatik geliyor. Şifre ile ilgili sorun yasayanlar var ise şifre talep edebilirler.  Uyarılarda “odanız ile görüşün” çıkması halinde ise odaların (varsa) ki Ankara Odamızda İbrahim bey var sağ olsun yardımcı oluyor 🙂 Bilgi İşlem departmanları ile görüşebilirsiniz. (Sadece giriş yapmıyorsa yardım talep edelim tabi 🙂  ne yapıyor şimdi diye de aramayın adamı 🙂 🙂 Zaten bugünlerde bir açıklama da yapılacak)

BİYOMETRİK FOTOGRAF NEDİR? TIKLAYINIZ…

Geçelim yapılması gerekenlere adımlar basit

https://ebirlik.turmob.org.tr/ adresine giriş yaptığınızda Giriş bölümü ve altında TC Kimlik Numarası –  Parola ve anahtar göreceksiniz. Uyeliğiniz var ise ve şifreye hakimseniz burayı doldurabilirsiniz değilseniz “Yeni uyelik kaydı için tıklayınız” diyor oraya tıklayarak yeni uyelik kaydınızı açabilir veya mevcut şifrenizi talep ederek sistemin içine giriş yapabilirsiniz.

Sisteme Giriş yaptınızda Ruhsat zamanı çektirdiğiniz gençlik yıllarınıza ait kara kuru bir fotograf 🙂 ve menüler açılacak. Bu menuden Başvurular/ Turmob Kart Başvuruları ve Ön Başvuru adımlarını geçtiğinizde sol tarafta sizden fotograf isteyecek bu fotografın biyometrik olması gerektiği bilgisine ulaştım ama karar sizin tabi sistemin kabul ettiği istediğiniz bir fotografınız ile basvurursanız ne olur şuan muamma 🙂

Daha sonra ek olarak yapmanız gereken kimliğinizde Kan Grubunuzun Yazılmasını istiyorsanız ki sıkıntılı bir anda kimlikten cıkan kan bilgisinin acil durumlarda ne kadar işe yaradığı ortadadır. Kan Gubunuzu da ekleyerek başvuruyu tamamladığınızda Ön Başvuru işlemlerini bitirmiş olacaksınız.

Başvuru tamamlandığında ekranda uyarı mesajı görüntülenir; TÜRMOBKart’ınız beyan ettiğiniz bilgilerle ücretsiz olarak basılacaktır. Basılan kartta yer alan bilgilerin hatalı, yanlış veya eksik olduğu durumlarda, yeni kart talebi ücrete tabi olacaktır.

Gelebilecek Yoğun Sorulardan Biri de Stajyerler de bu karta sahip olabilirler mi konusu olacaktır. Evet Stajyerler için de Ön Başvuruya tıkladığınızda bir alan açılacak Stajyer Başvurusu bölümünden ilgili karta başvurabilecekler ki bunu da kesinlikle doğru bir adım olacak görüyorum. (Bizim zamanımızda diye başlamayayım şimdi :))) )

Ayrıca Kart Ücreti ve Yıllık ücret konusunda şuan net bir bilgiye ulaşamadım. Eğer var ise ki olmamasını diliyorum bu bölümü ayrıca güncelleyeceğim.

Başvurunuzun tamamlanıp tamamlanmadığını aynı menuden Başvuru Durumları(Başvuru Takip) bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

Bundan sonraki süreçte onemli olan kartın gelmesinin yanı sıra cüzdanlarımızdaki kalabalık kartların içinde işlevsiz kalmamasını ve hayatın bir çok alanında meslektaşların işine yarayacak bir kart olmasıdır.

Daha Fazla Detay ve Görseller için aşağıdaki Linke Tıklayınız.

GÖRSELLERİYLE BİRLİKTE TEKNİK DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

TURMOB’UN ODALARA KONU İLE İLGİLİ YAZDIĞI YAZI

Saygılarımla

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerikMUDAHALE EDİLMEZSE GENÇ MALİ MÜŞAVİRLER HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Sonraki İçerik4691 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu Nedir?
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy

Comments are closed.