Adım Adım Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İş yeri Sicil Numarası Eşleştirme EK 8

Adım Adım Muhtasar ve Sgk Numarasi Elestirme
Adım Adım Muhtasar ve Sgk Numarasi Elestirme
Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji

Değerli M.B.T. Takipçileri;

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Tebliği ile 31.03.2017 Tarihine kadar istenen (Yazıyı yazdıktan 1 ay sonra uzama geldi 02.05.2017 oldu onu da ekleme yapayım 🙂 ) EK 8 Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarası Nasıl Eşleştirilecek?

Hem işitsel hem de görsel türde bir makale hazırladım sizlere önce işitsel olan videolu olanını paylaşayım akabinde adım adım ekranlar üzerinden gidelim

 

Videoda da anlattığım konuları bir de yazılı olarak ve ekranları ile aşağıda paylaşmış olayım.

Yapılması gerekenler şöyle : Öncelikle https://intvrg.gib.gov.tr/ adresine giriş yapıyoruz.

Akabinde Alttaki “Kullanıcı Girişine” Tıklıyoruz.

Kullanıcı Kodu – Parola ve Şifre Girişini yapıyoruz.

Diğer Bildirim ve Bilgi Girişleri Bölümünün altında ekli görselde gördüğünüz gibi / Vergi Kimlik Numarası ile S.G.K. Sicil Numarası Birleştirmesine İlişkin Bildirimler bölümünü göreceksiniz. Tıklıyoruz…

Akabinde bürolar için yukarıda Listele bölümünden ilgili müşterinizi seçerek, şirketler için ise listele tuşuna basmaya gerek olmadan ekle diyerek aşağıdaki görselde gördüğünüz ekran açılıyor bu ekranda gerekli olan bilgileri girdikten sonra kaydederek “Güvenli Çıkış” ile çıkıyoruz.

Şubeleriniz var ise asagidaki gorseldeki gibi sorgulayabilir ve bu adresleri pratik bir sekilde kullanabilirsiniz.

Sanırım konuyu böylece açıkladık.

Not: Eğer ben işimi yaparım gerisi umurumda değil diyorsanız aşağıdaki bölümü okumadan yukarıdakileri uygulayabilirsiniz. Sizlere güzel bir gün diliyorum.

Eğer Biz Şimdi Bunu neden yaptık ki diyenlerden iseniz okumaya devam edebilirsiniz.

Ne oldu dostlar görev tamamlandı değil mi 🙂 da biz bunu neden yaptık? Kurumlarda bu bilgi varken, iki kurum tek beyannamede birleşmişken, kendi içlerinde bunu bir sorgu ile çözebilirken, Meslektaş neden bununla uğraştı?
Aman kimse sormasın, gelsin yapalım, gelsin yapalım ses de çıkarmayalım ne kadar doğru?
Şu soruları sormak istiyorum.
– Peki Müşterilerimiz bunun farkında mı? Tabi ki Hayır.
– Bunu bir pazarlama aracı olarak kullanabiliyor muyuz? Tabi ki Hayır
– Maliye bu bildirimi sizin için istiyor bedeli de bu isterseniz siz bu girişi yapabilirsiniz ama siz yapın derseniz bedeli şu kadar diyebiliyor muyuz? Tabi ki Hayır
– Peki bunları yapamıyorken Maliye ve SGK ile görüşerek bu zaten sisteminizde var bizden neden istiyorsunuz dedik mi? Tabi ki Hayır?

O zaman yapalım dostlar yukarıda anlattım yapalım ve yenilerini bekleyelim…

Saygılarımla

S.M.Mali Müşavir

Serkan ATASOY

Bizi Sosyal Medya üzerinden Muhasebe Bilenler Topluluğu Grubundan da Takip Edebilirsiniz.

Grubumuz

Sayfamız

instagram

Twitter

 

 

 

 

Bİ REKLAM ARASI :) MBT Teknoloji
Paylaş
Önceki İçerik06111 ve 00687 Teşviklerinden Yersiz Faydalanıp Cezaya Maruz Kalmamak için Uygulanması Gereken Yöntem
Sonraki İçerikTurmob’un Karşıt incelemelere ve ucret Konusuna Bakışı
Serkan ATASOY Kimdir: 1981 Ardahan Doğumlu olan Kurucu Yöneticimiz Mali Müşavir Sn. Serkan ATASOY (Çok soran oluyor diye yazalım soyadı değişikliğine gitti yani birçoğunuzun yakından tanıdığı Nam-ı diğer Serkan TAVŞAN) Grubumuzun Kurucu Yöneticisidir. 14.09.2007 de hayal ettiği mesleğin önemli bir eksiği olarak gördüğü, yardımlaşma, birlikte mücadele, meslektaşı ayrışmadan uzak tutup, paydayı sadece meslek ve meslektaş alacak bir anlayış ile meslektaşın bir arada kalmaktan mutlu olabileceği, aslında herkesin çalışma ortamlarında dertlendiği konularda yalnız olmadıklarını görebileceği, Anadolu tabiriyle damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye düşünerek mesleki yardımlaşmayı artırmayı hedeflediği hikaye bugün bu ortalama 150-200.000 civarı meslektaşa (Site, Facebook Grup, Sayfalar, İnstagram, Twitter, Linkedin, Youtube derken ) dokunanan bir oluşum haline gelmiştir. 2008 Yılından beri Mali Müşavirlik yapmakta olan Sn. ATASOY Yüksek Lisans Mezunu olup, Sırası ile Muhasebe Bürosu sonrası farklı sektörlerdeki Kobi ve Büyük Ölçekli firmalarda yöneticilik yapmış ve çok uzun yıllardır Uluslararası firmalar ile çalışmaktadır. Mesleki Mücadelesinde felsefesini sorduğumuzda ise şöyle açıklamaktadır: Bizler Mesleğimizi icra ederken müşterilerimizin işlerini canhıraş şekilde yapıyor belki de kendimizden tavizler veriyor ve genelde maalesef ki günü kurtarmaya çalışıyoruz. Aslında müşterilerimizin işleri dışında biraz da icra ettiğimiz mesleğimizin mücadelesinin içinde olup emek sarf edebilirsek ve bunu hep birlikte yapabilirsek o zaman önümüzde hiçbir güç duramayacaktır. Unutulmamalıdır ki eğer bu meslek olmaz ise biz bu müşterileri bulamaz ve bu paraları kazanamayız evet müşterilerimize gereken hizmeti mesleki etik kurallar ve gerektiği kadar vereceğiz ama sadece bunu yapar çekilir ve mesleki mücadeleden uzak durur isek zaman içerisinde yapacağımız bir meslek de kalmayacaktır. Düşüncesinin devamında her geçen gün büyüyen bir grup ile güçlü meslek ve güçlü meslektaş hayaline her geçen gün daha da yakınlaştığını düşünüyor ve daha güzel günler için tüm meslektaşları büyük küçük demeden mücadeleye davet ediyor. https://www.twitter.com/serkan__atasoy https://www.facebook.com/serkantavsan https://www.instagram.com/serkan__atasoy

5 YORUMLAR

  1. Maliye ve SGK ile görüşecek oda olmayınca işin yükünü muhasebe personelleri çekecek maalesef çoğu zaman belge almadığıma pişman olsam da belgeyi alıp üstüne odaya aidat ödeyip birde her yeni kanunla iş yükümün artmasını görmek daha çok acı verirdi sanırım.

  2. Özellikle son bölüm çok güzel olmuş üstadım. Tercüman olmuşsunuz teşekkürler.

Comments are closed.